MENU
Jesteś tutaj: Miody Miód Chabrowy 950g

Miód Chabrowy 950g

Stan magazynowy:Ostatnie sztuki
Cena:
42.00PLN
Dodaj do koszyka
szt
  • Opis
  • Komentarze
  • Zapytaj o produkt
  • Poleć znajomemu

Opis

Pyszny i zdrowy polski miód bławatkowy, prawdziwy.
Pyszny miód z kwiatu chabra z pasieki Maja zbierany z bujnych kwiecistych łąk Pojezierza Drawskiego.
Aromatyczny i przede wszystkim naturalny. Pasieka znajduję się w otulinie Drawskiego Parku Krajobrazowego. Wyjątkowo czyste tereny bogate w zróżnicowane pożytki są rajem dla pszczół.

Miód Chabrowy z Pasieki Maja jest bardzo ciekawym, aromatycznym,  uzupełnieniem każdej urozmaiconej diety, a jego naturalne walory docenili klienci nie tylko w Polsce. Miód chabrowy zdecydowanie jest naszym bestsellerem.

Pasieka Maja położona na skraju bardzo czystego i bogatego w pożytki dla pszczół Parku Krajobrazowego Pojezierza Drawskiego. Pasieka pracuje trybem wędrownym i pozyskuje wiele miodów niespotykanych, odmianowych, które są prawdziwym rarytasem dla smakoszy i fanów miodu. Znajdziemy tu miody bardzo esencjonalne, niestandaryzowane, nie przegrzane, z wysoką zawartością enzymów pszczelich i naturalną, pozyskiwaną wraz z nektarem przez pszczoły porcją witamin i mikroelementów, które będą doskonałym uzupełnieniem naszej diety. Miód Chabrowy wyróżnia najwyższa spośród wszystkich miodów zawartość lizozymu. Enzym przeciwbakteryjny, który występuje także np w ludzkiej ślinie.

Miody Pojezierza Drawskiego to produkty tradycyjne i wyjątkowe, pochodzące z regionu o bardzo dużych tradycjach pszczelarskich. Na pożytki dla pszczół wybierane są z reguły pola rolnictwa ekologicznego lub te z dala od zanieczyszczeń cywilizacyjnych.

Zastosowanie:

Miód chabrowy/bławatkowy to prawdziwy rarytas. Jest miodem rzadko spotykanym ze względu na ograniczenie pożytków. To bestseller wśród naszych miodów. Nic dziwnego miód ten charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością lizozymu, który jest wytworzony przez gruczoły ślinowe i gardzielowe pszczół i dostaje się do miodu wraz z nektarem. Lizozym jest czynnikiem odporności nieswoistej zarówno u pszczół jak i u ludzi. Wykazuje aktywność antybakteryjną głównie wobec bakterii gram dodatnich.

Sam miód chabrowy jest dość słodki o barwie ciemnożółtej, bursztynowej do jasnobrązowej. Krystalizacją następuje dość szybko.

Zapytaj o produkt

Komentarze

Poleć znajomemu

Nasi klienci kupili także